22 Ocak 2011 Cumartesi

KROKANLI YAŞ PASTA


KROKANLI YAŞ PASTA

Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4,5 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 damla limon suyu


İçi ve üzeri için:
  • 2 su bardağı fındık 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 1 paket kremole
  • 1 paket kremşanti 
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı  şeker

Yapılışı:
Şeker ile yumurtalar 8-10 dakika kadar çırpılır un ile kabartma tozu 7-8 kez elenerek eklenir limon suyu ilave edilir  karıştırılır yağlanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökülür ben kalıbın alt kısmına yağlı kağıt seriyorum 170 derecede 40 dakika kadar pişirilir Pandispanya üç parçaya kesilir 1 bardak şekerli kakaolu süt ile bütün katlar ıslatılır.Kremole ve kremşanti ayrı ayrı yapılır ve birbirine karıştırılır kekin arasına sürülür üzerine krokan serilir diğer katlarada aynı işlem yapılarak üst üste konur.En üstüne çiklolata sos hazırlanıp dökülür üzeri tekrar krokanla süslernir.

Krokanın yapılışı: 
1 su bardağı şeker yarım çay bardağı su 2 su bardağı fındık tavaya konur.Kısık ateşte karamelize olana kadar pişirilir daha sonra yağlı kağıt üzerine ince tabaka olarak yayılır.Soğuyunca merdane ile ufalanır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hmmm pastanda müthiş vildancım afiyet olsun hepsini bitirdinizmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...