16 Ocak 2011 Pazar

KARNABAHAR SALATASI


KARNABAHAR SALATASI

Malzemeler:
  • 1 adet karnabahar (2 kg kadar )
  • 5-6 adet yeşil soğan
  • yarım demet dere otu 
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet havuç
  • limon ,tuz ,karabiber
  • sızma zeytinyağ

Yapılışı:
Karnabahar ayıklanır yıkanır tuzlu suda haşlanır çok fazla yumuşamadan çıkarılır soğumaya bırakılır karnabahar soğurken havuç rendelenir yeşil soğan, maydanoz,dereotu  çok ince doğranır hepsi soğuyan karnabahara katılır yağ ,limon tuz ve biber de katılarak yavaşça karıştırılır servis tabağına alınır.Dilerseniz kendi damak zevkinize göre başka sebzelerde ekleyebilirsiniz mısır,kırmızı kelem,v.s...

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...