ET SOTE
Malzemeler:
- 1 kg dana kuşbaşı
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 bardak et suyu
- karabiber
- kekik
- tuz
Yapılışı:
Et düdüklü tencereye konur üzerini geçecek kadar su konarak etler yumuşayana kadar haşlanır et süzülür 1 bardak et suyu ayrılır ayrı bir tencerede soğan ince doğranır yağda kavrulur biberler ince doğranıp ilave edilir kavrulur domateslerin kabukları soyulur ince doğranır katılır karıştırılır ayırmış olduğumuz bir bardak etin suyundan ilave edilir tuz ve karabiber katılır daha sonra etlerde katıp bir güzel karıştırılır ocağın altı kısılır suyu çektiğinde kekik serperek altı kapatılır
0 yorum:
Yorum Gönder