2 Aralık 2010 Perşembe

DOMATESLİ PİLAV


DOMATESLİ PİLAV

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet domates
  • 2,5 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım çay kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
Yapılışı:
Pirinçler ılık ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir daha sonra iyice yıkanır ve süzülür.Yağ tencerede eritilir kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış domatesler blenderde çekilir yağ ile kavrulur  2,5 bardak su eklenerek kaynaması beklenir kaynayan suya tuz , karabiber ve pirinç katılarak kapağı kapatılır kısık ateşte pişirilir suyunu çekince altı kapatılır üzerine kağıt havlu örtülüp demlendirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...