27 Aralık 2010 Pazartesi

CEVİZLİ İRMİK HELVASI


CEVİZLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Yapılışı:
yağ tencereye konur eritilir irmik ilave edilir karıştırılarak iyice kavrulur irmik kavrulurken şeker ve su ayrı bir tencere ile ocakta eritilir vanilya eklenir kavrulan irmiğe ceviz ve şekerli su katılır sürekli karıştırarak suyunun iyice çekmesi sağlanır 

3 yorum:

Turkan dedi ki...

Bunu ben de yapiyorum ama sizinki gibi tane tane olmak yerine yapis yapis un helvasi gibi oluyor. Sut yerine su kullansam sizin tarifdeki gibi bi duzelme olur mu acaba?

ÇOK NEFİS TATLAR dedi ki...

süt tadını hiç sevmediğim için süt kullanmıyorum. o yüzden su kullanıyorum. verdiğim ölçülerle yaparsanız güzel olacağını umuyorum :)

Turkan dedi ki...

denedim, cooookkk guzel oldu, cooook tesekkurler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...