1 Aralık 2010 Çarşamba

ALMAN PASTASI


ALMAN PASTASI

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 kaşık dolusu mısır nişastası
  • 2 kaşık dolusu un
  • 1 paket vanilya

Diğer malzemeler:
  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker çırpılır sıvı yağ ,un kabartma tozu ,vanilya da eklenerek çırpmaya devam edilir daha sonra yağlanmış yuvarlak borcama dökülür 175 derecede pişirilir soğuyunca ikiye kesilir krema sürülür muz dilimleri ile kaplanır kekin diğer parçası üerine kapatılır en üstüne putra şekeri elenir
Kremanın yapılışı:
Bütün malzemeler süte katılır karıştırılarak pişirilir. Pişince mikserle iyice çırpılır pastada kullanılır

1 yorum:

Yeşim dedi ki...

uzun zamandır yapmamıştım canım çekti şimdi:))
ellerine sağlık canım nefis gözüküyor.
sevgiyle kal...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...