FISTIKLI ÇİKOLATALI YAŞ PASTA
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 4,5 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 damla limon suyu
İç malzemesi için
- 2 paket kakaolu krem şanti (4 poşet)
- 2 su bardağı soğuk süt
- 80 gramlık 2 adet fıstıklı çikolata
- ıslatmak için 1 su bardağı kakaolu ve şekerli süt
Yapılışı
Şeker ile yumurtalar 8-10 dakika kadar çırpılır un ile kabartma tozu 7-8 kez elenerek eklenir limon suyu ilave edilir karıştırılır yağlanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökülür ben kalıbın alt kısmına yağlı kağıt seriyorum 170 derecede 40 dakika kadar pişirilir Pandispanya üç parçaya kesilir 1 bardak şekerli kakaolu süt ile bütün katlar ıslatılır krem şanti ile ıslatılmış ilk kat kaplanır daha sonra fıstıklı çikolata bıçakla parçalanır ve bu katın üzerine dökülür bu işlem her kata uygulanır en üste kalan krem şantiden sürülür çikolata rendesi toz fıstık ve çikolatalarla arzu ettiğiniz şekilde süslenir
0 yorum:
Yorum Gönder