ŞEFTALİ TATLISI
Malzemeler:
- 5 adet şeftali
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3-4 adet karanfil
- 1 poşet krem şanti
- yarım su bardağı süt
- yeterince dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Şeftali yıkanır kabukları soyulur ikiye bölünür çekirdeği ve içindeki kırmızı kısımlar temizlenir düz bir tencereye dizilir çukur kısımların her birine 2 kaşık şeker konur bir bardak su eklenerek ocakta yumuşamaya bırakılır yumuşayınca kevgirle servis kabına çıkarılır çukur kısımlara biraz ceviz konur soğuması beklenir soğuyunca yarım su bardağı süt ile yapılmış bir poşet krem şanti kaşıkla veya şırınga yardımı ile cevizlerin üzerine sıkılır buz dolabında 2 saat kadar bekletilir soğuk servis edilir.
1 yorum:
ramazana uygun yemeğimizin üzerine, mevsim meyvesinden güzel bir tatlı ile menümüz devam ediyor....ellerinize sağlık...
Yorum Gönder