25 Temmuz 2012 Çarşamba

SALÇALI UN ÇORBASI


SALÇALI UN ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (fındık yağı)
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 7 su bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
     Tencereye yağ konur az ısınınca un eklenerek kokusu gidinceye kadar kavrulur salça ilave edilir bir müddet daha karıştırılır su yavaş yavaş konur iyice karıştırılır kaynayınca tuz katılır blendırdan  geçirilir üzerini bağlayan köpük kevgirle alınır on dakika kadar daha kısık ateşte pişirilir. İstenirse rende kaşar ve kıtır ekmek ile servis edilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...