29 Temmuz 2012 Pazar

PİZZA HAMURUNDAN YUMURTALI PİDE


PİZZA HAMURUNDAN YUMURTALI PİDE

Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık su veya süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 küçük paket kuru maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

Üzeri için:
  • 150 gr köy peyniri veya lor peyniri
  • 200 gr kaşar peyniri
  • isteğe göre sucuk 
  • kişi sayısına göre yumurta

Yapılışı:
öncelikle ılık suda şeker eritilir yoğurma kabına dökülür üzerine kuru maya serpilir 5 dakika kadar kabarması beklenir kabarınca sıvı yağ,tuz ve aldığı kadar un ile iyice yoğrularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır 1-2 saat kabarması beklenir kabaran hamur 5 eşit parçaya bölünür yuvarlak olarak elle açılır kenarlar ince şerit halinde iç kısma kıvrılarak kenar oluşması sağlanır orta kısım elle bastırılır peynir karışımı konur f200 dereceli fırında hamur az kızarıncaya kadar pişirilir daha sonra çıkarılır yumurtalar kırılır tekrar fırına sürülür yumurtaların akları beyazlaştığında tekrar çıkarılır kaşar peyniri rendesi serpilir kaşar peyniri eriyince fırından çıkarılır yumurtalara  pul ve karabiber,tuz serpilir AFİYETLE yenir
Üzeri için
Peynir ve kaşar peyniri rendelenir kaşar peynirden biraz ayrılır geri kalan birbiri ile karıştırılır hamurların üzerine yayılır.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...