PATATESLİ POĞAÇA
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya (10 gr)
- 1 adet yumurta akı
- aldığı kadar un
iç malzemesi için:
- 4-5 adet patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Patatesler yıkanır kabukları soyulur 2-3 parçaya bölünür haşlanır soğan yağ ile kavrulur salça katılır kavrulur ezilmiş patateste eklenerek salçaların patatese bulaşması sağlanır tuz ve karabiber eklenir soğumaya bırakılır hamur için ılık süt bir tatlı kaşığı şeker katılıp karıştırılır ve yoğurma kabına dökülür üzerine maya serpilir 6-7 dakika kabarması beklenir daha sonra yumurta akı,sıvı yağ,yoğurt,tuz aldığı kadar un katılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır yarım saat dinlenmeye bırakılır kabarınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır elle açılır iç malzemesi konur poğaça şekli verilir yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir yumurta sarısı sürülür istenirse susam serpilir 200 dereceli fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder