15 Temmuz 2012 Pazar

KARNIYARIK


KARNIYARIK

Malzemeler:
  • 6-7 adet küçük boy patlıcan
  • 200 gr dana kıyması
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates 
  • 2 adet ince sivri biber
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yeterince tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • bir tutam maydanoz
  • kızartmak için sıvı yağ
  • üzerini süslemek için :
  • 1 adet domates 
  • 3 adet dörde bölünmüş kızarmış çarliston biber
  • 1 adet elma doğranmış kızarmış patates

Yapılışı:
   Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur tuzlu suda 10 dakika bekletilir kurulanır önce patates ve biber daha sonra patlıcanlar kızgın ve bol yağda çevirerek kızartılır düz tencereye çıkarılır çatalla patlıcanlar açılır. Kıymalı iç harcı için soğanlar yemeklik doğranır yarım çay bardağı sıvı yağda pembeleştirilir ince doğranmış biber de aynı şekilde karıştırılır kavrulur kıyma eklenir iyice kavrulunca  domates rendesi tuz ve karabiber ilave edilir domatesler yumuşayınca altı kapatılır maydanoz doğranır patlıcanların içi doldurulur üzerine patates biber ve domates konarak süslenir salça kaynar suda açılır patlıcanların üzerini geçecek kadar su  konarak  kısık ateşte veya fırında pişirilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...