13 Temmuz 2012 Cuma

ÇİKOLATALI MUZLU RULO PASTA


ÇİKOLATALI MUZLU RULO PASTA

Malzemeler :
  • 5 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4,5 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 damla limon suyu 
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • İç malzemesi :
  • 2 adet muz
  • 1 poşet beyaz krem şanti
  • 1 poşet kakaolu krem şanti
  • 1 paket pasta kreması 
  • 1 paket fıstıklı çikolata
  • yeterince süt

Yapılışı :
Şeker ile yumurta iyice çırpılır un ve kabartma tozu eklenir limon suyu damlatılır tekrar karıştırılır fırın tepsisi yağlanır üzerine yağlı kağıt serilir yağlı kağıt iyice yağlanır karışım tepsiye düzgünce yayılır 170 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir çıkar çıkmaz hemen rulo şekli verilir soğuyunca arasına sürmek için kakaolu ve beyaz  krem şanti ve pasta kreması çırpılarak hazırlanır birbirleri ile karıştırılır beyaz krem şantiden karıştırmadan önce üzeri için gerektiği kadar ayrılır daha sonra kekin arasına bir kısmı sürülür muz ve çikolata parçaları konur tekrar rulo yapılır kalan krema üzerine yayılır ve süslenir dolapta  bir gün bekletilir 


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...