20 Temmuz 2012 Cuma

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN CEVİZLİ TAHİNLİ TATLI




HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN CEVİZLİ TAHİNLİ TATLI

Malzemeler: 
  • yarım kiloluk hazır baklavalık yufka
  • 1,5 su bardağı tahin
  • 2,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • şerbeti için:
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı su 
  • 3-4 damla limon suyu
  • üzeri için:
  • 50 gr  üzeri için eritilmiş tereyağ
  • 1çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
 Şeker ve su ile şerbet yapılır ocaktan inmesine yakın limon damlatılır soğumaya bırakılır yufka paketi açılır en üst yufkaya tahin fırça yardımı ile sürülür ceviz ile şeker bir biri ile harmanlanır ve tahinin üzerine serpilir üç yaprak alınarak rulo yapılır malzemeler  bitene kadar bu işleme devam edilir küçük parçalara kesilir yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir üzerine erimiş tereyağ gezdirilir 170 derecede hafif kızarana kadar pişirilir ılınınca üzerine ılık şerbet gezdirilir soğuyunca da pudra şekeri serpilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...