5 Aralık 2011 Pazartesi

KABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA



KABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA

Malzemeler:
  • 1 kg kadar kabak
  • 1,5 su bardağı kadar şeker
  • 1,5 paket bisküvi
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı:
Kabak ayıklanır dilimlenir yıkanır pişirilecek tencereye konur üzerine şeker konarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kabaklar yumuşayınca süzülerek bir kaba alınır çatalla ezilir içine bisküviler kırılır ceviz eklenir krem şanti yapılır ve 2 yemek kaşığı kadar içine katılarak iyice karıştırılır dilediğiniz kalıba streç filim serilir kabak yayılır bastırılır daha sonra kalıptan çıkarılır üzerine krem şanti sürülür ceviz serpilerek süslenir 2-3 saat dolapta bekletilir.Dilimlenerek servis yapılır.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...