TULUMBA TATLISI
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- bolca sıvı yağ
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- yarım limon
Yapılışı:
Önce şerbet malzemesi bir tencereye konur ve koyu bir şerbet yapılır soğumaya bırakılır. Ayrı bir tencereye su konur kaynayınca tereyağ tuz ve şeker katılır yağ eriyince un ilave edilerek hızla karıştırılır hamur oluşunca soğuması beklenir soğuyan hamura yumurtalar tek tek kırılır her biri yedirilir daha sonra irmik ve nişasta eklenir yoğrulur sonra şırınga ile soğuk bol yağın içine sıkılır ve ocakta kızarana kadar pişirilir soğuk şerbete atılır.
1 yorum:
bravo şıkır şıkır ne güzel olmuş....sanki 10 dk da yapıvermiş gibide güzel anlatmışsınız....ellerinize sağlık
Yorum Gönder