15 Haziran 2011 Çarşamba


 YUMURTALI TAZE FASULYE 
    
Malzemeler:

  • 1-1,5 kg kadar taze fasulye
  • 2 adet iri soğan
  • 4 adet yumurta 
  • 2 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz
Yapılışı:
fasulyeler ayıklanır yıkanır ince ince doğranır ve tuzlu suda haşlanır dilerseniz haşladıktan sonrada doğranabilir ama ben doğrayıp haşladım.Soğan yemeklik doğranır yağda kavrulur haşlanmış fasulye eklenir biraz kavrulur ocaktan alınır ben bu işlemi bir gün önceden yaptım ertesi gün misafirlerimin gelmesine yakın yumurtaları bir kapta tuz ve baharatlarla çırptım fırın kabına koyduğum fasulyelerin üzerine gezdirip fırında 15 dakika kadar pişirdim


BİBER DİBLESİ
Malzemeler:

  • 1kg dolmalık biber
  • 2 adet iri soğan
  • 4 adet iri domates
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1,5çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber
tuz
Yapılışı:
Biberler ayıklanır yıkanır ve doğranır.Soğan yemeklik doğranır yağda kavrulur domates rendelenir ilave edilir kavrulur Dolmalık biber, tuz ,karabiber eklenir kısık ateşte kapağı kapalı olarak biberlerin biraz yumuşaması beklenir daha sonra yıkanmış pirinç eklenerek kısık ateşte kapak kapalı olarak pişirilir arada karıştırılır. 

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...