19 Şubat 2011 Cumartesi

PIRASALI OMLET

PIRASALI OMLET

Malzemeler:
  • yarım kilo kadar pırasanın yeşil kısımları
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • yeterince tuz

Yapılışı:
Pırasanın yaprakları ayıklanır yıkanır çok ince bir şekilde doğranır.Tavaya yağ konur biraz kızdırılır ve pırasalar konarak az tuz eklenir güzelce kavrulur yumuşayınca yumurtalar bir kapta biraz tuz,karabiber ve pul biberle çırpılır pırasaların üzerine gezdirilerek pişirilir.

1 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

pırasanın en sevdiğim hallerindendir....annem tohuma bırakılan yeşil soğan yapraklarında da yapardı....hatta yanına cacık yapıp öğle vakti yediğimiz olmuştur...ellerinize sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...