11 Şubat 2011 Cuma

FIRINDA LEVREK


FIRINDA LEVREK

Malzemeler:
  • 6 adet levrek
  • 4-5 patates
  • 8-10 tane karabiber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet defne yaprağı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım limon suyu
  • tuz

Yapılışı:
levrekler temizlenir yıkanır patates ve soğanlar halka halka doğranır fırın tepsisine yağlı kağıt serilir patates ve soğanlar konur üzerine levrekler yerleştirilir tuz, tane karabiber ve defne yaprakları konur en üstüne yarım limon suyu ve yağ gezdirilir folyo kapatılarak 200 dereceli fırında 45-60dk kadar pişirilir.Üzerinin kızarması için pişmesine 10 dakika kala folyo kaldırılır 

1 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

harika bir balıktır ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...