20 Şubat 2011 Pazar

AÇMA


AÇMA

Malzemeler:
  • 4,5 su bardağı un
  • 20 gr kuru maya (iki küçük paket)
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su veya süt

Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • susam ve çörek otu
  • 100 gr yumuşak margarin

Yapılışı:
Bir bardak ılık suda şeker eritilir yoğurma kabına boşaltılır üzerine kuru maya serpilir mayanın kabarması beklenir maya kabarınca içine yumurta, yağ ,tuz un konarak iyice yoğrulur ve mayalanması beklenir mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır 20 cm çapında daireler açılır üzerine yumuşak margarin sürülür bir ucundan yuvarlayarak rulo yapılır daha sonra burarak uçları birleştirilir halka şekli verilir yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir 20 dakika kadar mayalandırılır daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür susam ,çörek otu serpilir 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirilir

3 yorum:

Adsız dedi ki...

kahvaltıda açma vardı anlaşılan hamarat hanım ellerine sağlık..

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

hızlısınız...ben henüz resimleri çektim ama tarifleri yazamadığım için yarına...ellerinize sağlık güzel olmuş....

Ozlem dedi ki...

hamuru tarife gore mayaladim ama baya bi sert oldu..hadi hayirlisi bakalim, daha acma isine girismedim..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...