17 Ocak 2011 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

Malzemeler:
  • 500-600-gr kadar salamura asma yaprağı 
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 adet kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ (yarım çay bardağı üzeri için)
  • yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet limon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
Soğanlar rendelenir 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur pirinç yıkanır ilave edilir 2-3 dakika kavrulur  1 adet limonun suyu sıkılır tuz ,karabiber ,kuru nane ile birlikte pirinçlere katılır karıştırılır 1 su bardağı kaynar su ilavesi ile kısık ateşte demlendirilir suyu çekince ocağın altı kapatılır çok ince doğranmış maydanoz eklenerek karıştırılır ılık suda bekletilen yapraklar çıkarılır su gezdirilir ve yavaşça sıkılarak suları süzülür tek tek yapraklar bir birinden ayrılır iç konarak ince ve sıkı bir şekilde sarmaya çalışılır tencerenin dibi tutmasın diye bozuk  yapraklardan serilir ve sarılmış yapraklar tencereye düzgünce dizilir ve her sırada sarmalara elle bastırılır iyice havası alınır tabi çokta ezmemek gerekir diğer  limon dilimlenir üzerine  yerleştirilir  yarım bardak zeytinyağı ve iki su bardağı kaynar su konularak kısık ateşte yarım saat pişirilir pişince tencerede soğuması beklenir iyice soğuyunca servis tabağına dikkatlice çıkarılır

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...