ETLİ NOHUT YEMEĞİ
Malzemeler:
- 2 su bardağı nohut
- yarım kg kuşbaşı dana eti
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (acı )
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- tuz, karabiber
Yapılışı:
nohut akşamdan büyük ve derin bir kapta bol suda bekletilir ertesi gün haşlanır süzülür etlerde tencerede veya düdüklüde haşlanır yemek yapılacak tencereye soğanlar yemeklik doğranır sıvı yağda kavrulur salçalar ilave edilir karıştırılır haşlanmış etler ve nohut katılır etin suyu üzerini az geçecek kadar ilave edilir kısık ateşte pişirilir indirmeden on dakika kadar önce karabiber ve tuz katılır
0 yorum:
Yorum Gönder