2 Aralık 2010 Perşembe

ET SOTE


ET SOTE

Malzemeler:
  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak et suyu
  • karabiber 
  • kekik
  • tuz 

Yapılışı:
Et düdüklü tencereye konur üzerini geçecek kadar su konarak etler yumuşayana kadar haşlanır et süzülür 1 bardak et suyu ayrılır ayrı bir tencerede soğan ince doğranır yağda kavrulur biberler ince doğranıp ilave edilir kavrulur domateslerin kabukları soyulur ince doğranır katılır karıştırılır ayırmış olduğumuz bir bardak etin suyundan  ilave edilir tuz ve karabiber katılır daha sonra etlerde  katıp bir güzel karıştırılır ocağın altı kısılır suyu çektiğinde kekik serperek altı kapatılır

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...