1 Aralık 2010 Çarşamba

PATATES ÇORBASI


PATATES ÇORBASI

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy patates
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 7-8 su bardağı su
  • yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ
  • tuz

Yapılışı:
soğan rendelenir sıvı yağda kavrulur patatesler rendelenerek eklenir iki kaşık unda ilave edilerek yapışmadan biraz karıştırılarak kavrulur su katılır patatesler iyice yumuşayınca blender  ile çırpılır yarım bardak süt ve tuz eklenir 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir inmesine yakın tereyağ da pul biber yakılır çorbanın üzerine gezdirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...