22 Aralık 2010 Çarşamba

BEYAZ VE KAKAO KREMALI MİNİK KÖSTEBEK PASTALAR

MİNİK KÖSTEBEK PASTALAR



Malzemeler:
Kek için:
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket erimiş margarin
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un

İç kreması:
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker 
  • 1 adet sade krem şanti
  • 1 adet kakaolu krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • yeteri kadar muz ve şekerli süt

Kekin yapılışı:
Şeker ile yumurta çırpılır kakao, erimiş ve soğutulmuş margarin, süt, un ve kabartma tozu konarak biraz daha çırpılır .Yağlanmış büyük dikdörtgen cam fırın kabına dökülür 175 derecede pişirilir.Soğuyunca dilediğiniz büyüklükteki bardağın ağzı ile daireler kesilir önce şekerli sütle bu küçük daire şeklindeki kekler ıslatılır daha sonra keklere krema torbası veya şırınga ile kremadan az sıkılır üzerine muz dilimi konur ve tekrar krema sıkılır artan kek parçaları ufalanır  varsa kakaolu bisküvide ufalanarak karıştırılır kremanın üzerine serpilir dolapta en az 3- 4 saat dinlendirilir
Kremanın yapılışı:
Tencereye 2 bardak süt,3 yemek kaşığı un,4 yemek kaşığı şeker konarak muhallebi yapılır soğumaya bırakılır arada karıştırılır ayrı ayrı krem şantiler yarım bardak süt ile çırpılır soğuyan krema ikiye ayrılır yarısına beyaz diğer yarısınada kakaolu krem şanti ve istenirse 1 kaşık kakao karış tırılır pastada kullanılır

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kesin deniycem vildan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...