22 Kasım 2010 Pazartesi

TARÇINLI KURABİYE


TARÇINLI KURABİYE

Malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • yarım limon suyu biraz tuz
  • aldığı kadar un

Üzeri  için:
  • yarım bardak toz şeker 
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
bütün malzemeler kaba konur aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Hamur uzun silndir şekline getirilir ince dilimlere kesilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 170 derecede pişirilir.fırından çıkınca tarçınlı şeker ile harmanlanır.

1 yorum:

Yeşim dedi ki...

Tarçını aroma olarak çok severim sık sık kullanırım .Kurabiyedede çok güzel olur ellerinize sağlık,sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...