11 Eylül 2010 Cumartesi

BARBUNYA PİLAKİ



BARBUNYA PİLAKİ

Malzemeler:

  • 1/2 kg ayıklanmış taze barbunya fasulyesi
  • 2 adet kuru soğan 
  • 2 adet rendelenmiş domates veya 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • 4-5 adet tatlı ince yeşil biber
  • yarım tatlı kaşığı şeker ve tuz

Yapılışı:
Barbunyayı suda haşlayın ve süzün ince doğranmış soğanları yağda pembeleştirin ince doğranmış yeşil biberi, sarımsakları ve küp şeklinde doğranmış havuçları ilave edip biraz kavurun domates rendesini de ekleyip iyice kavurun barbunyayı ,şekeri , tuzu ilave edin 1 bardak kaynar su ile kısık ateşte pişirin servis tabağına alın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin



0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...