8 Ekim 2010 Cuma

KISIR




KISIR

Malzemeler:


  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet  yeşil soğan 
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım demet maydanoz 
  • yarım demet dere otu
  • 3-4 adet ince yeşil biber
  • 2 limonun suyu
  • yeterince tuz,pul biber karabiber,nane ,kimyon
Yapılışı:
Bulgurun üzerine iki bardak kaynar su dökülerek kapak kapatılır 10 dakika kadar bulgurun şişmesi beklenir .Bulgur geniş bir kaba alınır .Az yağ ile çok ince doğranmış kuru soğan kavrulur salçalar eklenir karıştırılır ocaktan alınır soğutulur soğuyunca bulgura iyice karıştırılır sebzeler çok ince bir şekilde doğranır domatesleri doğramadan önce kabuklarını soyun ve içindeki sulu çekirdekli kısmı çıkarın bütün malzemeleri bulgura katın tuzunu , baharatlarını yağ ve limonunu kattıktan sonra dilerseniz güzel bir sunum için pasta kalıbına koyup servis tabağına ters çevirin 

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...