10 Ekim 2010 Pazar

FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK


FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK

Malzemeler:
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz ve folyo kağıdı

Yapılışı:
Tavuk temizlenir yıkanır .Salça,tuz ve yağ bir kapta çırpılır tavuğun her tarafı  bu sosla bulanır   fırın kabına az su konur ve tavuk yerleştirilir.Dilerseniz tuz ve baharatlara bulanmış patates dilimleri de eklenir kabın üzeri folyo kağıdı ile kaplanır,200 derecede 45  dakika pişirilir folyo kaldırılır üzeri kızarana kadar daha pişirilir folyo yerine fırın poşetinde de pişirebilirsiniz 

1 yorum:

Eda'nin annesi dedi ki...

Firinda NAR gibi kizarmis tavuk. Cok guzel gorunuyor. Kokusu burnuma geldi bir an :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...