6 Ekim 2010 Çarşamba

FINDIKLI LOKUM



FINDIKLI LOKUM

Malzemeler:

  • 5 su bardağı toz  şeker 
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1kahve fincanı kremtartar 
  • 1 su bardağı fındık veya ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı su
Yapılışı:
şeker 4 bardak su ile kaynatılır üzerine biriken köpükler alınır nişasta 1 bardak su ile açılır kaynayan şekerli suya ilave edilir limon suyu ve krentartar da eklenir tahta kaşıkla  karıştırmak suretiyle 40 dakika kadar koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir.Bunun içine temiz bir kaşık batırıp soğutur eğer sakız gibi uzuyorsa lokum kıvamına gelmiştir.Biraz ılındıktan sonra teflon tepsiye hindistan cevizi serpilir lokum tepsiye yayılır bir gün bekletilir üzerine fındık veya ceviz yayılır rulo yapılır bastırarak düzeltilir dilimlere kesilir hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır.


Not :
Bu verilen ölçülerin yarısı ile de yapılabilir.



0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...