20 Nisan 2013 Cumartesi

MUHALLEBİLİ MİLFÖY TATLISI


MUHALLEBİLİ MİLFÖY TATLISI

Malzemeler:
  • yarım paket milföy
  • yarım kilo süt
  • 1 çay bardağı dolusu şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • yarım paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı kadar tereyağ
  • üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:
       Süt, un ve yumurta sarısı  tencereye konur önce çırpma teliyle iyice çırpılır daha sonra ocağa alınarak karıştırmak sureti ile muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır kaynayınca şeker konur karıştırılır ocaktan alınır vanilya ve tereyağ konur tekrar karıştırılır soğumaya bırakılır.Muhallebi soğurken milföyler yumuşayınca dilediğiniz şekilde kesilir yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir önceden ısıtılmış fırında pişirilir.fırından çıkarılınca soğuması beklenir soğuyunca ortası açılır kaşıkla veya şırınga yardımı ile muhallebi konur ve diğer yarısı üzerine kapatılır   pudra şekeri serpilir.   

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...