22 Kasım 2012 Perşembe


PATATESLİ KAPLAMA

Malzemeler :

  • 3 adet iri boy haşlanmış patates
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • yeterince tuz ,karabiber kırmızı pul biber

Yapılışı:
  Patatesler dağılmayacak şekilde haşlanır soğuyunca piyazlık doğranır pirinç sıcak ve tuzlu suda  1 saat kadar bekletilir iyice yıkanır ve süzülür pilavın yapılacağı tencereye yağ konur soğan yemeklik doğranır iyice kavrulur pirinç ilave edilerek kavrulmaya devam edilir salça eklenir karıştırılır tuz,karabiber, patates ve en son bir buçuk su bardağı sıcak su katılarak fazla karıştırmadan ocağın en küçük gözünde kısık olarak pişirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...