17 Nisan 2012 Salı

SEBZELİ HAMSİ KAVURMASI

  


SEBZELİ HAMSİ KAVURMASI





Malzemeler:

  • 1 bağ pazının sadece yaprakları
  • 1 bağ yeşil soğanın yeşil sapları
  • 4 domates
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 avuç kılçıkları ayıklanmış tuzlama hamsi(45-50 adet kadar)
  • 2 su bardağı elenmiş mısır unu

Yapılışı:
     Pazı saplarından ayrılır ince doğranır ve 1 tatlı kaşığı tuz ile ovulur daha sonra süzgeçte yıkanır suyu sıkılır yoğurma kabına konur maydanoz,yeşil soğan yaprakları da ince doğranır domates rendelenir hamsi ayıklanır unda katılarak iyice yoğrulur büyükçe derin bir yapışmaz tavanın dibine az sıvı  yağ gezdirilir tavaya yayılır ocakta tava kızdırılır ve bu karışım konur orta ısıda sürekli karıştırarak kavrulur  tabi biraz sabır gerektiriyor iyice kuruyup un gibi olunca ocağın altı kapatılır soğuyunca kavanoza koyulur tuz katmıyoruz hamsinin tuzu fazla bile geliyor eğer normal hamsiden yapılırsa katılır ama benim tavsiyem tuzlanmış hamsiden yana daha sonra buzdolabında veya buzlukta saklanır dilediğiniz zaman 3-4 kaşık bir kaba konur üzerine 2-3 adet yumurta kırılır çırpılır sıvı yağ konup kızdırılmış tavada omlet gibi pişirilir 

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...