12 Şubat 2012 Pazar

ETLİ BUĞDAY ÇORBASI


ETLİ BUĞDAY ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1,5 çay bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış didilmiş et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acı biber salçası
  • az sıvı yağ
  • tuz,nane
  • 5 bardak et suyu 
  • 1 bardak buğdayın haşlama suyu

Yapılışı:
   Buğday akşamdan ıslatılır ertesi gün süzülür ve tencereye konur üzerini 2 parmak geçecek kadar su konarak iyice yumuşatılır süzülür 1 bardak buğdayın suyundan ayrılır etler haşlanır 5 bardak et suyu ayrılır buğdayın suyu ile çorbaya katmak üzere kenarda bekletilir  et didiklenir soğan çorba yapılacak tencereye rendelenir az yağ ile kavrulur salçalar katılır karıştırılır didiklenen et haşlanmış buğday eklenir ayırdığımız 6 bardak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir tuz atılır üzerine az sıvı yağ da nane yakılarak gezdirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...