19 Şubat 2011 Cumartesi

ETİMEK TATLISI


ETİMEK TATLISI

Malzemeler:
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket etimek

Üzeri için:
  • 1,5 bardak ılık şekerli süt
  • 1 su bardağı süt 
  •  2 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı ceviz veya Antep fıstığı

Yapılışı:
Tencereye dört bardak süt bir bardak şeker iki kaşık nişasta bir buçuk kaşık un konarak muhallebi yapılır ılınınca vanilya konur arzuya göre bir limonun rendesi ve suyuda konabilir.Etimekler tek sıra cam kaba dizilir şekeli ılık süt ile üzerleri ıslatılır muhallebi yayılır tekrar etimek konur tekrar ıslatılır tekrar muhallebi konarak üç kat oluşturulur üzeri tekrar süt ile ıslatılır kalan muhallebiden sürülür krem şanti ile kaplanır ceviz veya fıstık serpilir buzdolabında soğumaya bırakılır

2 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

geçen hafta bende yapmıştım...katkatta güzel olmuş...ellerinize sağlık....

Güloanne mutfakta dedi ki...

Harika bir tatlı üç katlısını hiç yapmamıştım tek katlısı hep ekmek kadayıfına benzetmişimdir emeğinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...