7 Ocak 2011 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KARA LAHANA SARMASI


ZEYTİNYAĞLI KARA LAHANA SARMASI
Zeytinyağlı sarmada fıstık ve üzüm kullanmak benim damak tadıma uymuyor benim gibi sevmeyeniniz veya değişik tat arayanınız varsa bu tarifi denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler:
  • 3 bağ kara lahana yaprağı
  • 3 su bardağı  pirinç
  • 3 adet soğan 
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane 
  • tuz  ve karabiber

Yapılışı:
Yapraklar ayıklanır yıkanır tuzlu suda yumuşatılır çıkarılır soğuk suya tutulur süzülmesi için süzgece konur tavaya yağ konur soğan rendelenir iyice kavrulur yıkanmış pirinçte ilave edilerek iyice kavrulur indirmeye yakın nane tuz ve karabiber katılır soğuması beklenir yapraklar bu içle sarılır tencerenin dibine yaprak serilir üzerine dolmalar dizilir ve her sıra bittiğinde dolma elle iyice bastırılır havası alınır ki pişerken dağılmasın en üst sırayı da bastırdıktan sonra tekrar az tuz serpilir ters desensiz tabak kapatılır  3 bardak kadar sıcak su  ve azda yağ konur kısık ateşte  pişirilir altı kapatılır  soğuması beklenir daha sonra servis tabağına alınır soğumadan çıkarılırsa dağılabilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...