SU BÖREĞİ
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
- İç malzemesi:
- 1 kalıp beyaz peynir
- maydanoz
- 250 gr tereyağ
Yapılışı:
Yumurta yoğurma kabına kırılır tuz eklenir çatalla çırpılır aldığı kadar un ile yarım saat kadar katı kıvamlı hamur oluncaya kadar yoğrulur 8-10 adet bezelere bölünür altı ve üzeri unlanarak her bir beze tek tek oklava ile açılır temiz bir çarşaf alınır dörde katlanır ve her açılan yufka çarşafın arasında ötekiler açılana kadar bekletilir bu arada yufkaların haşlanması için geniş tencere ile ocağa su konur iç malzemesi için peynir bir kapta ezilir ince doğranmış maydanozla karıştırılır tereyağ eritilir tepsi yağlanır su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz eklenir yufkalar tek tek haşlanır her yaprak sıcak sudan çıkarılınca hemen soğuk su doldurulmuş kabın içine çıkarılır elle hafif sıkılarak yağlı tepsiye yerleştirilir her katına tereyağ gezdirilir 4 veya 5 kat olunca arasına peynir yayılır tekrar diğer yufkalar haşlanarak aynı işlemler yapılır en üstede tereyağ gezdirilir ocakta kısık ateşte çevire çevire pişirilir altı pişince diğer tarafı çevirme kapağı ile çevrilir tekrar yavaş yavaş tepsiyi çevirerek diğer tarafta pişirilir dilerseniz 200 dereceli fırında pişirilir r fakat ocakta çok daha lezzetli oluyor çocuklarım çok sevdiği için ben her yaptığımda iki tepsi birden yaparım iki tepsi için 9 yumurta yeterli oluyor
2 yorum:
SEVGİLİ ARKADAŞIM ERZURUMLU BİRİ OLARAK BAYILIRIZ AİLECE SU BÖREĞİNE.
ELLERİN DERT GÖRMESİN.
ÇOOOK NEFİS OLUR.
SEVGİLER
Ben yokken bos durmamissin Teyzos, dokturmussun gene..
Yorum Gönder