ZEYTİN YAĞLI PIRASA
Malzemeler:
- 1 kg pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı şeker ve arzuya göre tuz
Yapılışı:
Pırasalar ayıklanır yıkanır iki cm kalınlığında doğranır soğan yemeklik şeklinde doğranır, tencereye yağ konur soğan kavrulur . Soğan koymadan da olur ama ben daha lezzetli olduğunu düşündüğüm için katarım. Soyulup dörde bölünüp ince doğranan havuçlar da katılıp kavrulur salça eklenir kavrulur pırasa ,pirinç eklenir 5 dakika kadar pişirilir su şeker ve limon suyu ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Soğuk servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder