11 Ekim 2010 Pazartesi

HAMSİLİ EKMEK

HAMSİLİ EKMEK

Malzemeler:
  • 1 kilo taze hamsi (tuzlanmış ise 1 kase)
  • 1 bağ pazı 
  • 2 adet pırasa
  • 4 adet taze soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet iri domates
  • aldığı kadar mısır unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • tuz

Yapılışı:
Eğer hamsiler taze ise ayıklanır kılçıkları çıkarılır ve yıkanır tuzlanmış hamsi ise tuzunu çıkarmak için akşamdan suya konur .
Pazının yalnızca yaprakları yıkanır çok ince doğranır,süzgece konur az tuz ile ovularak suyu çıkarılır.Yoğrulacak kaba konur. Hamsilerin kılçıkları ayıklanır ,yıkanır  havuç rendelenir diğer sebzelerde çok ince bir şekilde doğranır kaba konur. Tuz,  sıvı yağ , su ve aldığı kadar mısır unu eklenerek yoğrulur.yağlanmış fırın kabına konur .Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. salatalık ve turp ile  servis edilir.

1 yorum:

elmas dedi ki...

Hamsili ekmek canım çektii valla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...