11 Eylül 2010 Cumartesi

LAHANA EZMESİ



LAHANA EZMESİ  (DÜDEY)

  
      Malzemeler 
  • 1kilo kara lahana
  • 1kilo pazı
  • 1 su bardağı barbunya  fasulyesi 
  • 1 yemek kaşığı tere yağ veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 diş sarımsak

Yapılışı:
Lahanalar ve pazılar ayıklanır ve yıkanır daha sonra doğranır büyük bir tencereye su konur ve kaynatılır kaynayan suya  tuz atılır önce lahanalar koyulur haşlanır yumuşayınca üzerine pazı eklenir iyice yumuşayıncaya  kadar pişirilir akşamdan ıslatılıp haşlamış olduğumuz fasulyede eklenir daha sonra süzülür bir yemek kaşığı tereyağ kızdırılır lahananın üzerine gezdirilir  beş altı diş sarımsak ayıklanır ve rendelenir dövme tahtası ile lahana ezilir.Özellikle mısır ekmeği ile servis edilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...