LAHANA EZMESİ (DÜDEY)
Malzemeler
- 1kilo kara lahana
- 1kilo pazı
- 1 su bardağı barbunya fasulyesi
- 1 yemek kaşığı tere yağ veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 diş sarımsak
Yapılışı:
Lahanalar ve pazılar ayıklanır ve yıkanır daha sonra doğranır büyük bir tencereye su konur ve kaynatılır kaynayan suya tuz atılır önce lahanalar koyulur haşlanır yumuşayınca üzerine pazı eklenir iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir akşamdan ıslatılıp haşlamış olduğumuz fasulyede eklenir daha sonra süzülür bir yemek kaşığı tereyağ kızdırılır lahananın üzerine gezdirilir beş altı diş sarımsak ayıklanır ve rendelenir dövme tahtası ile lahana ezilir.Özellikle mısır ekmeği ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder